

Think&Drink Different: לחשוב אחרת, לחיות אחרת
בית ציוני אמריקה, אולם מרלן-
המפגשים יתקיימו בבית ציוני אמריקה בתל אביב בימי ראשון החל מה24.8
-
מחיר חברי מועדון₪1,600
-
הרצאות09
מחיר בקופות: 1,900₪
עד 4 תשלומים ללא ריבית. לא ניתן לרכוש הרצאות בודדותכולנו שואפים לחיים טובים — מלאים, מספקים ובעלי משמעות. אנחנו רוצים לאכול נכון, להירגע קצת יותר, להצליח במה שאנחנו עושים ולבנות זוגיות מאושרת ויציבה. אלה רצונות אנושיים עמוקים, שכולנו חולקים.
אבל בעולם שמוצף במשפיענים, כוכבי רשת וסדנאות ניו-אייג', קל ללכת לאיבוד. כל אחד מבטיח את הסוד לחיים טובים — אבל על מה ההבטחות האלה נשענות? איך נדע מי צודק? ואיך בכלל אפשר לדעת מהי הדרך הנכונה עבורנו?
אנחנו לא מבטיחים נוסחאות קסם או מרשמים לאושר, אבל כן יצרנו משהו אחר: סדרת מאסטרקלאס אינטימית ואינטראקטיבית עם תשעה מהחוקרים והמרצים המובילים בישראל בתחומי הפסיכולוגיה, הפילוסופיה, המדע והתרבות.
במהלך תשעה מפגשים נצלול יחד לנושאים שהכי מהותיים ליומיום שלנו — אהבה וקריירה, משמעות ואושר, תזונה ומוטיבציה, שינוי הרגלים ועוד. זו סדנה לאנשים חושבים שרוצים לעצור רגע, להטיל ספק ולבחון מחדש את הדברים החשובים באמת.
כל המפגשים יתקיימו בבית ציוני אמריקה בתל אביב בימי שני מ19:00-21:30.
מה מקבלים המשתתפים?
- סיכומים כתובים ומעמיקים של כל מפגש
- תשעה מפגשים פרונטליים, אינטראקטיביים, בני שעתיים–שעתיים וחצי, בהנחיית מיטב המרצים בישראל
- גישה להקלטות הווידאו של כל אחד מהמפגשים (למעט האחרון)
-
ניב פרן- מוטיבציה ושינוי הרגלים
איך פורצים את מחסום המוטיבציה? ואיך מביאים את עצמנו לשנות את מה שברור שצריך לשנות?כולנו יודעים שבמאה ה-21 ידע הפסיק להיות הבעיה- כל הידע הקיים נמצא בקצות האצבעות שלנו, אנחנו נחשפים לאינספור קורסים והרצאות ועדיין רק מעטים באמת מיישמים ומשתפרים. המחקר החדש במדעי המוח מגלה לנו שידע הוא לא העניין- כולנו יודעים שצריךלעשות ספורט, אנחנו רק לא עושים! ברור לכולנו שצריך לתת שירות טוב, להציב גבולות לילדים, לנהל רגשות, לתכנן קדימה ולבנות יחסי אנוש טובים.במפגש עם ניב פארן נציג תשובות מפתיעות לבעיות הללו – איך מובילים שינוי התנהגותי? ואיך מניעים את עצמנו ואת הסביבה לפעולה?ממדעי המוח לפרקטיקות יומיומיות- עקרונות כלים ותובנות מפתיעות לתוך המנגנון הבסיסי שמפעיל כל אחד מאיתנו.
ניב פרן הוא דוקטורנט, נווט קרב בחיל האוויר ומומחה במנהיגות והובלת תהליכי שינוי, מוביל תהליכי פיתוח מנהלים ומצוינות ארגונית בסטארטאפים וחברות הי טק רבות בתעשיה.
24.8.202519:00 -
ד"ר לירז מרגלית- סדנה בקבלת החלטות.
הפילוסופיה העומדת מאחורי הסדנה שפיתחנו היא שמדע ופתרון בעיות יצירתי הולכים יד ביד. באמצעות פישוט של מודלים התנהגותיים לתובנות קלות ליישום, אתם יכולים כבר היום לקבל את הכלים הנחוצים ולהניע משתמשים לפעולה באופן מיידי.
בחלק זה של הסדנה נדבר על דמוקרטיה, שכנוע, פופוליזם, פייק ניוז, תקינות פוליטית, קנאה, עקרון ההפרכה, רשתות חברתיות, מגדר ואפילו נתחרה בשימפנזים בחידון ידע.בחלק זה נלמד:
– כיצד לעשות שימוש במודלים מתחום הכלכלה ההתנהגותית כדי לעצב את התנהגותנו ולהגיע לתוצאות מהירות.
– הנבת הטריגרים הפסיכולוגיים המודעים והלא מודעים המניעים לפעולה.
– כיצד להשפיע באופן יעיל כדי להשיג את התוצאה הרצויה.
– איך ניתן לעשות שימוש ברגשות שלנו ושל אחרים כדי לייצר שינוי.
– כיצד ניתן לנצל את עיקרון ה-Nudge – דחיפה קלה כמעט בלתי מורגשת כדי לגרום לאחרים.לירז מרגלית היא בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה, עם התמחות בתורת המשחקים וכלכלה התנהגותית. היא מרצה מבוקשת בכנסים בארץ ובעולם ומעל עשור מרצה באוניברסיטת רייכמן ומשמשת המנהלת האקדמית של קורס חווית לקוח במרכז להכשרת מנהלים.
לירז כותבת במעריב ובדה מרקר ובעלת טור במגזין Psychology Today ובמגזין העסקי CMS Wire חיברה את הספר 'עיצוב התודעה' בהוצאת פרדס.31.8.202519:00 - 21:30 -
פרופ' אורן קפלן- פסיכולוגיה חיובית, זרימה ואושר.
האם קרה לכם שעשיתם משהו והזמן פשוט נעלם? זוהי חווית ה"זרימה". מדוע אלופים אולימפיים זקוקים לזרימה, כיצד ניתן להגביר רכיב זה בחיינו? איך נקיים חיים מעניינים ומספקים? ומעבר ליתרונות החיוביים הללו – כיצד זרימה מהווה חיסון אפקטיבי נגד דיכאון וחרדות?
סדנה זו של פרופ' אורן קפלן תחולק לשני חלקים: בחלק הראשון ניגע במושג ה'זרימה', בחלק השני נציג ממצאים מפתיעים ממחקרים על מקורות האושר והחוסן האנושי אשר עשויים לשנות באופן משמעותי את אופן ההתבוננות במשבר, שגשוג, ובמציאת משמעות. במפגש יוצגו ממצאים של מיטב החוקרים בעולם אשר מאירים באופן חדשני את הנחות היסוד שלנו לגבי התמודדות עם משבר ולגבי מקורות האושר.
פרופסור אורן קפלן- פסיכולוג קליני וכלכלן, מתמחה בפוסט טראומה וחוסן, מראשוני החוקרים בפסיכולוגיה חיובית בישראל. מנהל התוכנית לפסיכולוגיה חיובית בלהב אוניברסיטת תל אביב, יועץ לפורום חוסן ובריאות הרופא בהסתדרות הרפואית לישראל. מטפל בקליניקה בהפרעות חרדה. בשנה האחרונה מלווה חיילים רבים בחובה ובמילואים המתמודדים עם PTSD. היה חבר הסגל האקדמי של המכללה למינהל במשך 30 שנה, בין היתר כיהן כדיקן הפקולטה למינהל עסקים וכנשיא המכללה למינהל.
7.9.202519:00 - 21:30 -
ד"ר חיים שפירא- עקרונות הפילוסופיה הסטואית.
פילוסופיה סטואית היא מעין תוכנית אב לחיים טובים יותר, מוסריים יותר ונטולי סבל מיותר. הסטואיקנים סברו שהתפקיד העיקרי של הפילוסופיה הוא להפוך את אושרו של האדם לבלתי תלוי באנשים אחרים או בנסיבות חיצוניות. בהרצאה זו של ד"ר חיים שפירא נלמד על הפילוסופיה הסטואית, על שלושה מההוגים הסטואים המרכזיים: סנקה, מרקוס אורליוס ואפיקטטוס ונדון בשאלה כיצד ניתן להשתמש בעקרונות הפילוסופיה הסטואית ע"מ לחיות חיים טובים יותר.
ד"ר חיים שפירא הוא מרצה וחוקר ישראלי רב-תחומי, בעל תואר ד"ר למתמטיקה וד"ר להוראת המדעים. שפירא ידוע לציבור הרחב בעיקר בזכות הרצאותיו הפופולריות, ושמונת הספרים שכתב העוסקים בפילוסופיה ומתמטיקה, וכולם הפכו לרבי מכר. במקביל לסלילת דרכו כמרצה וחוקר אקדמאי, ולצד פרסום ספריו המרתקים, רכש לעצמו חיים שפירא תהודה והכרה כמרצה רב תחומי יחיד במינו. ספריו והרצאותיו זוכים להכרה בינלאומית, וקושרים בין ידע רחב לתיאוריות שונות על החיים ועל העולם. באמצעות חשיבתו הייחודית והמקורית כמו גם הידע האקדמי הרב שלו, הפך שפירא לאחד מהמרצים המבוקשים והמצליחים בארץ.
14.9.202519:00 - 21:00 -
ד"ר אמוץ זיו-אב- מה לאכול ומה לא לאכול? תזונה לחיים ארוכים יותר ובריאים יותר
ההבנה החדשה של הקשר בין תזונה, חיידקי המעיים והבריאות שלנו מחוללת מהפכה בתחום הבריאות והמדע של הארכת החיים. בסדנה זו, ד"ר אמוץ זיו-אב יחשוף בפניך את הסוד מאחורי תזונה שנחקרה מדעית ונמצאה תורמת לבריאות מיטבית ואריכות ימים.
נדבר על העקרונות לפיהם יש להאכיל את עצמנו ואת החיידקים כדי שהם:
יחזקו את בריאותך הגופנית והנפשית.
יאטו את קצב ההזדקנות שלך.
יתרמו לאנרגיה ומצב רוח טוב.
הקורס מלא בהמלצות מעשיות ופשוטות ליישום שיעזרו לך לאמץ תזונה מאוזנת ובריאה, כזו שמסייעת להפחית דלקתיות בגוף, לחזק את מערכת החיסון, לאזן משקל באופן טבעי ואפילו לשפר את מצב הרוח והתפקוד הקוגניטיבי.בעל תואר ראשון, שני ודוקטורט בביולוגיה מטעם אוניברסיטת בר אילן ופוסט דוקטורט מאוניברסיטת סטנפורד בקליפורניה.
תחום ההתמחות שלו הינו ביולוגיה תאית ומולקולרית והיישום שלהם בחיי היומיום.בהרצאותיו הוא לוקח תגליות פורצות דרך, וכן חידושים וידיעות משנות החיים המופיעים על בסיס יומי בכתבי העת היוקרתיים ביותר בעולם כיום, ומגיש אותן כסיפור קולח, מרתק, וחשוב יותר, רלוונטי ויישים לחיי היומיום של כולנו.
ממגדל השן האקדמי והבלתי קריא – אל החיים, הצלחת והיום יום.
21.9.202519:00 - 21:30 -
ד"ר מעיין בוימן-משיטה- זוגיות: איך עושים את זה נכון? סדנה מעשית.
כולנו רוצים לאהוב ולהיות נאהבים, אבל החיים – עם העומס, השחיקה והאתגרים השונים (והאפליקציות!!) – מגלים לנו שזה לא כל כך פשוט. איך מוצאים זוגיות טובה בעולם שמשתנה במהירות? למה חלק מהזוגות מצליחים לשרוד ולהיות מאושרים לאורך שנים, ואחרים מתפרקים? איך הופכים זוגיות קיימת למקור כוח, שמחה וצמיחה?
בהרצאה נצלול אל מאחורי הקלעים של מערכות יחסים: נגלה מה מנבא הצלחה בקשר בדיוק מפתיע, מהו הסוד של הזוגות המאושרים באמת, ואיך רבים נכון גם "כשהעשן יוצא מהאוזניים". נלמד על טעויות נפוצות בחיפוש זוגיות, על מה באמת כדאי לחפש בבן או בת זוג, ונבין איך אפשר לכתוב מחדש את סיפור האהבה שלנו — בין אם אנחנו מחפשים זוגיות או רוצים להעמיק בזוגיות שכבר יש לנו.
ד"ר מעיין בוימן-משיטה היא דוקטור לפסיכולוגיה, מטפלת זוגית ופרטנית, חברת פאנל המומחים בתוכנית הטלוויזיה "חתונה ממבט ראשון" יוצרת הפודקאסט "עושים פסיכולוגיה" מבית 'עושים היסטוריה' ומרצה באקדמיה ובשטח.
28.9.202519:00 - 21:30 -
פרופ' עוז גוטרמן- איך נכין את עצמנו ואת ילדינו לעולם המחר?
העולם שאנו חיים בו מתקדם בקצב מטורף, אבל מה אנחנו חייבים לדעת כדי לא להישאר מאחור? איך להכין את עצמינו, הילדים שלנו והארגון שלנו לעולם המחר?
מההווה המטורף שאנחנו חווים ועד הסינגולריות – כל מה שצריך לדעת על מה באמת קורה סביבנו, מה אנחנו כבר יודעים, מה עדיין לא, ולאן כל זה הולך.
פרופסור עוז גוטרמן הוא מרצה לתארים מתקדמים באוניברסיטת בר אילן וראש החטיבה לניהול משאבי אנוש באקדמית גליל מערבי. השתתף והרצה בכנסים בין לאומיים במוסדות האקדמיים המובילים בעולם. מנהל את פורום הצפון למשאבי אנוש.
פרופ' עוז גוטרמן הוא מרצה מבוקש בנושא מצוינות אישית וארגונית. ייסד וניהל לאורך שני עשורים את קבוצת לדעת, אחת מחברות ההדרכה והפיתוח הארגוני הגדולות בארץ. במסגרתה הוביל תהליכי פיתוח מצוינות ארגונית ואישית במאות ארגונים, בכל רמות הארגון וסייע לעשרות אלפי מנהלים בתעשייה הישראלית ובזרועות הממשל. בין היתר, עמד בראש צוות ההיגוי של בית הספר לפיקוד ומנהיגות של חיל האוויר.פרופ' עוז גוטרמן הוביל וניהל באוניברסיטת בר אילן את התכנית להכשרת יועצים ארגוניים, במסגרתה ליווה מקצועית מאות יועצים ארגוניים חדשים וותיקים, וכן הוביל את ההכשרה למאמנים עסקיים ואישיים.
5.10.202519:00 - 21:30 -
יהודית כץ- לא רציונלי ולא מקדם: על מחשבות מעכבות שקט נפשי.
יש לנו המון המון מחשבות אוטומטיות: "ככה זה צריך להיות" ו"אנשים הם כאלה וכאלה", "למה אני תמיד כזה". אנחנו שולפים אותן כל כך מהר, שאנחנו בכלל לא שמים לב איך ברגע כתבנו סיפור: לפעמים הוא דוקומנטרי, נאמן למציאות, ולא פעם מדובר במדע בדיוני או פנטזיה.
לפעמים המשקפיים שדרכם אנחנו רואים את העולם מקדמים, דוחפים אותנו להיות טובים יותר, אבל הם גם טובים מאוד בלדכא, להפחיד ולתקוע אותנו במקומות שאנחנו לא רוצים להיות בהם. או כמו שכתבה הסופרת אנאיס נין, ״אנחנו לא רואים את הדברים כפי שהם. אנחנו רואים אותם כפי שאנחנו״.
אנחנו סובלים ומייצרים סבל כשאנחנו לא ערים לכל האפשרויות ולכל הדרכים החלופיות. אנחנו סובלים כשאנחנו בטוחים מראש שאי אפשר. שלא נצליח. אוסף הפרשנויות ישפיע על כמה ננסה, איזה סיכון ניקח ואיך נרגיש לאורך כל הדרך.
ובכן, אנחנו יכולים. אנחנו יכולים לזהות מחשבות מזיקות שאספנו לאורך השנים.
אנחנו יכולים להתמודד איתן, להטיל בהן ספק, להיפטר מהן. אנחנו יכולים להפעיל וישרים: לנקות את זגוגיות המשקפיים שלנו. בואו ללמוד איך המחשבות והפרשנות של כל אחד מאיתנו יאפשרו לנו לחיות חיים טובים יותר.יהודית כץ היא סופרת, מאמנת ומרצה המתמחה בתחום הפסיכולוגיה החיובית (חקר האושר) ופסיכולוגיה פרקטית מבוססת מחקר. במקור הגיעה מתחום הפסיכוביולוגיה, מדעי המוח ומחקר קליני כשהיא שמה לעצמה למטרה להנגיש את היישום של מחקר אקדמי מבוסס ופרקטי לחיים חסינים וטובים יותר. בהמשך למדה אימון פסיכולוגי וטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). היא כותבת באופן קבוע בעיתון ״הארץ״, ומקליטה את הפודקאסט ״חושבים טוב״. בספטמבר 2020 יצא לאור ספרה הראשון ״חושבים טוב – להעז לחיות את החיים המתאימים לך״ והפך במהרה לרב מכר.
26.10.202519:00 - 21:00 -
פרופ' יורם יובל- הפסיכולוגיה של מדעי ההצלחה.
מה קובע מי יצליח? מה מאפיין אנשים שהצליחו מהביטלס ועד ביל גייטס, ומהו יתרונם הסמוי של כוכבי הספורט?
מהי בכלל הצלחה? לעשות קריירה מרשימה, להרוויח הרבה כסף, להיות שם דבר בתחומך, או אולי פשוט להקים משפחה מאושרת? האם לכל אחד מאיתנו יש ייעוד בחיים, או עבודה שנולדנו אליה? ואיך להתמודד עם השדים של עצמנו בכל הנוגע להצלחה וכישלון?
בהרצאה זו נביא את מיטב התובנות שיש למדע להציע ונתמודד עם שאלות אלו מנקודת מבט מחקרית, פסיכולוגית וחברתית.פרופסור יורם יובל הוא מרצה, פסיכיאטר, וחוקר מוח. יובל מלמד בפקולטה לרפואה – האוניברסיטה העברית בירושלים, וחבר סגל האגף לרפואת המוח בבית-החולים הדסה עין כרם. הוא גם פסיכואנליטיקאי מנחה בחברה הפסיכואנליטית הישראלית.
פרופ' יובל הוא מחברם של רבי המכר 'סערת נפש' ו'מה זאת אהבה' (הוצאת קשת). הגיש והיה יועץ מדעי לסדרות הטלוויזיה (קשת): "איך להיות מאושר בשישה שיעורים", "איך להצליח בשישה שיעורים", ו"משפחה מאושרת בשישה שיעורים". בשנים האחרונות הוא מנחה את תכנית הראיונות המצליחה 'שיחת נפש' (הטלוויזיה החינוכית וערוץ 8).
הכשרתו הרפואית והמדעית ותחומי הידע בהם הוא שולט, בשילוב יכולתו ללמד נושאים מדעיים מורכבים בשפה מובנת לכל מאזין, הפכו את פרופ' יובל לאחד המרצים המבוקשים והפופולריים בישראל.