המחקר הפסיכדלי מתמקד במיוחד במנגנונים המוחיים המאפשרים לנו לחשוב באופן שונה מבעבר. מחשבה שונה זו מתורגמת לבסוף לחוויה רגשית חדשה, אשר בכוחה לשנות את האופן שבו אנו מתנהגים בעולם. נשאלת השאלה האם גם עולם המחשבות, הרגשות וההתנהגויות המיניות שלנו יכול להתגמש באופן דומה כתוצאה מהחוויה הפסיכדלית? בהרצאה נרד לעומק הקשר שבין החוויה הפסיכדלית לעולם המיניות שלנו, וכיצד הטיפול העתידי יוכל בתקווה לעצב מחדש את אחד האפיקים החשובים ביותר לרווחה הנפשית של כולנו.
ד"ר איתמר כהן הוא פסיכולוג קליני וחוקר במכון ״סגול״ לחקר המוח של אוניברסיטת תל אביב ובית החולים איכילוב.
10:00-10:30
ניר תדמור- אינטגרציה פסיכדליים: למה אנשים מרחיבים תודעה?
בין אם למטרות פולחן, ריפוי, חיבור לאלוהות או פשוט מתוך סקרנות, האדם מרחיב את תודעתו משחר הזמן. אבל למה?
בהרצאה נדון במניעים, בתקוות באתגרים ובפסגות של מצבי תודעה לא שגרתיים ובדרכים השונות שבהן אנו יכולים להטמיע את השיעורים והתובנות שבהם לכדי שינויים משמעותיים בחיי היומיום.
ניר תדמור הוא פסיכותרפיסט טרנספרסונלי מוסמך (EUROTAS), מנהל חינוכי וראש התוכנית לאינטגרציה פסיכדלית מבוססת מיינדפולנס ב'אימפולס – מרכז קליני אינטגרטיבי', מייסד שותף של פרויקט 'חוף מבטחים' ושל עמותת 'לב בטוח'.
11:00-11:30
טלי אברון- על אמנות הסט והסטינג.
מה הופך חוויה פסיכדלית למרפאת – או מציפה? בהרצאה נצלול למושגים של “סט וסטינג” (Set & Setting), מהשורשים ההיסטוריים ועד לפרקטיקות של הפחתת נזקים בשטח, ונבחן גם כיצד הנוף הפנימי – כמו שינויים הורמונליים ומחזור חודשי – משפיע על הדרך שבה אנחנו עוברים חוויות.
טלי אברון היא מנהלת מחקרים קליניים המתמחה בתחום הפסיכדליה. בעבר ניהלה את פרויקט ה-MDMA לטיפול בפוסט-טראומה (PTSD) במסגרת MAPS Europe, במספר מדינות באירופה. כיום היא מובילה מחקר נטורליסטי העוקב אחר שימוש בפטריות פסילוסיבין בהקשרים טקסיים. טלי פעילה בשטח במיזמי הפחתת נזקים בפסטיבלים ובקהילה, ומובילה יוזמות מחקר וקהילה המתמקדות בקשר בין נשים לפסיכדליה.
11:30-12:00
ד"ר נמרוד קינן- איבגה: השחקן העולה בעולם הפסיכדליים
האיבוגאין הוא חומר פסיכדלי רב-עוצמה שמופק מצמח אפריקאי ומאופיין ב'טריפ' של עד 24 שעות. מה מיוחד בחומר הזה? מה ניתן לגלות על השפעת איבוגאין על פוסט-טראומה ועל המוח? ואיך כל זה שינה את התפיסה על תחום הפסיכדליה? על כל אלה ועוד בהרצאה.
ד"ר נמרוד קינן הוא חוקר מוח וטראומה והמנהל המדעי של המכון לחקר הפסיכדליה באוניברסיטת תל אביב.
12:45-13:15
עמית אברון- הרנסנס הפסיכדלי: על חזית המחקר בתחום.
איך חומרים משני תודעה משנים את המוח ומה הניסויים העדכניים במדע יכולים לספר לנו על הפוטנציאל של החומרים הללו בריפוי הפרעות נפשיות? חוקר המוח עמית אברון יספר לנו על כל אלה ועוד בהרצאה קצרה.
13:15-13:45
מיכל דוברובינסקי- האינסוף הפסיכדלי: בין פסיכדליה ומוח.
המחקרים החדשים בחקר המוח נותנים לנו נקודת אחיזה בחוויה האינסופית שמספקים חומרים פסיכדליים. עבור חלק מהאנשים, ההבנה המדעית של החוויה הפסיכדלית מספקת עוגן והבנה – בכך שהיא מתמללת את החוויה שעד כה לא היו עבורה מילים. עבור אחרים, המדע מייצר תחושת ביטחון שמאפשרת להם להפתח לחוויה עתידית. כך או כך, המולקולות המסתוריות מוציאות את המדע למסע מול החידה הגדולה ביותר – חידת התודעה האנושית.
מיכל דוברובינסקי היא חוקרת מוח במכון הפסיכדלי בבית החולים איכילוב ומאסטרנטית בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. דוברובינסקי מנגישה מדע ומלמדת איך המוח משפיע על ההתנהגות שלנו בתור יצורים אנושיים בעולם ומובילה מחקר בשיתוף תנועת המחול גאגא שבודק איך ריקוד משפיע על המוח ועל עיבוד טראומה.
14:30-16:00
ד"ר דניאל נווה- תודעה משנת חומרים: אודות השיח החדש במדע על הקשר בין חומר לתודעה.
בהרצאה זו נעבור בין מספר תחנות מרתקות בקשר שבין אנתרופולוגיה (בעיקר של לקטים-ציידים) ותודעה. נסקור את השיח החדש במדע אודות היחסים בין חומר ותודעה, משם נמשיך לכיוון של 'מה כל זה אומר לגבי ריפוי?'; ובחלק האחרון נציג נקודת מבט מעניינות לגבי השימוש (ואי-השימוש) בחומרים פסיכו-אקטיביים. אורך המסע כשעה ורבע.
ד"ר דניאל נוה מלמד בחוג לאנתרופולוגיה באוניברסיטת בר-אילן ובבית הספר ללימודי הסביבה באוניברסיטת ת"א, חי וחקר שנה בקרב חברת ציידים-לקטים ביערות דרום-הודו. מחקריו מתמקדים בתודעה (אפיסטמולוגיה), סביבה וחינוך. דניאל מעורב בחברת הזנק (start-up) בתחום ה- Digital Health בה הוא מקדם חיבורים חדשים בין תרבות וטכנולוגיה. לדניאל תואר שלישי באנתרופולוגיה, תואר שני בארכיאולוגיה פרהיסטורית ותארים נוספים בהיסטוריה והוראה. לאחרונה דניאל נבחר כאחד משישים המרצים מעוררי ההשראה באקדמיה בישראל.
02
9:00-9:00- קבלת פנים וכיבוד קל
9:30-10:00- ד"ר איתמר כהן- פסיכדליים ומיניות10:00-10:30- ניר תדמור- אינטגרציה פסיכדליים: למה אנשים מרחיבים תודעה?11:00-11:30- טלי אברון- על אמנות הסט והסטינג.11:30-12:00- ד"ר נמרוד קינן- איבגה: השחקן העולה בעולם הפסיכדליים.
12:45-13:15- עמית אברון- הרנסנס הפסיכדלי: על חזית המחקר בתחום.13:15-13:45- מיכל דוברובינסקי- האינסוף הפסיכדלי: בין פסיכדליה ומוח.14:30-16:00- ד"ר דניאל נווה- תודעה משנת חומרים: אודות השיח